Patrijarh Porfirije prijavio Severinu policiji: Slala mu uvredljive i prijeteće poruke
Patrijarh Porfirije i Severina

Patrijarh Porfirije prijavio Severinu policiji: Slala mu uvredljive i prijeteće poruke

Regionalno poznata pjevačica Severina Vučković mjesecima uznemirava patrijarha srpskog Porfirija i šalje mu uvredljive i prijeteće SMS poruke.

"Pope, pope, družiš se sa krimosima", samo je jedna poruka, koju je patrijarhu srpskom uputila poznata pjevačica.

Kako se u medijima saznalo, poglavar SPC sve je prijavio hrvatskom tužilaštvu (DORH - Državno odvjetništvo Republike Hrvatske), koje je pokrenulo predistražni postupak protiv Severine.

Prema informacijama do kojih su mediji došli, uznemiravanje (mada bi se s punim pravom moglo reći i proganjanje) počelo je neposredno nakon Porfirijevog izbora u februaru. Severina je poruke slala na hrvatski broj koji je patrijarh koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i pretežno boravio u toj zemlji. On nije reagovao sve do prije tri sedmice, kada je pjevačica, vidjevši da on ne odgovora i da je čak prestao i da gleda poruke, nije počela i da ga poziva na taj broj (sada, inače, koristi i drugi pošto više ne boravi u Hrvatskoj).

"Dan - dva posle imenovanja za poglavara SPC počele su da stižu poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope ("Pope, pope, družiš se sa krimosima") i piše bukvalno sve i svašta, koristeći takav rječnik koji normalan čovjek ne može ni da zamisli (neke poruke su toliko bljutave i ogavne da smo odlučili da ih ne objavljujemo, prim. aut.). Porfirije u početku nije reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva", kaže jedan od sagovornika.

Kako prenose izvori iz Zagreba, patrijarh SPC je u tužilaštvu primljen na najvišem nivou i cio slučaj je shvaćen veoma ozbiljno. Ne samo zato što se radi o poglavaru SPC već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima mnogo elemenata prijetnje.

Govoreći o motivu za ovakve bezumne postupke pjevačice, sagovornici ukazuju da oni vjerovatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko starateljstva nad sinom Aleksandrom. Popović je poznat kao veliki dobrotvor Crkve, koji je pomagao u obnavljanju i opremanju srpskih svetinja u Hrvatskoj, između ostalog, i nakon posljednjeg jakog zemljotresa. Porfirije je i krstio Popovićevog najmlađeg sina.

Povodom ovog slučaja, hrvatska pjevačica kao i njen menadzment se nisu oglašavali.

Izvor: Alo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.