Sjeverna Koreja testirala nove krstareće rakete dugog dometa
Foto: Tanjug

"Opasnost po zemlje susjedstva"

Sjeverna Koreja testirala nove krstareće rakete dugog dometa

Sjeverna Koreja uspješno je testirala nove krstareće rakete dugog dometa, prenijela je tamošnja agencija KCNA.

Testiranje raketa sprovedeno je tokom vikenda u prisustvu visokih zvaničnika Sjeverne Koreje, javila je agencija i dodala da su rakete prešle putanju od 1.500 kilometara, prije nego što su stigle do cilja.

Američko Ministarstvo odbrane odmah je reagovalo i ocijenilo da to testiranje predstavlja prijetnju za zemlje susjedne Sjevernoj Koreji.

"Ta aktivnost svjedoči da Sjeverna Koreja nastavlja da razvija svoj nuklearni program i to predstavlja prijetnju njenim susjedima i međunarodnoj zajednici“, navodi se u saopštenju Pentagona.

Prema nekoliko rezolucija Savjeta bezbjednosti UN, Pjongjangu je zabranjen nastavak programa nuklearnog i balističkog naoružavanja.

Sjeverna Koreja je pored međunarodnih sankcija posljednjih godina ubrzano razvila svoje vojne sposobnosti pod vođstvom Kim Džong Una.

Ta zemlja je sprovela nekoliko nuklearnih proba i testirala balističke rakete sposobne da stignu do SAD.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.