Radulović naredna dva dana u Berlinu
Đorđe Radulović, Foto: MVP

Naučna diplomatija

Radulović naredna dva dana u Berlinu

Ministar vanjskih poslova, Đorđe Radulović, učestvovaće na Konferenciji „Mapa puta naučne diplomatije u Jugoistočnoj Evropi: Međunarodni institut za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope (SEEIIST)“, koja se naredna dva dana održava u Bernu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Radulović će na konferenciji učestvovati na poziv švajcarskog kolege Ignacia Kasisa.

"Učešće na Konferenciji predstavlja primjer saradnje zemalja Zapadnog Balkana i članica Evropske unije, kao i doprinos integracionom procesu“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da je SEEIIST jedan od najznačajnijih regionalnih projekata u oblasti nauke, koji se realizuje u okviru međunarodnog koncepta naučne diplomatije.

"Imajući u vidu da je Crna Gora prva država koja je zvanično politički podržala SEEIIST 2017. godine, ovo je prilika za promociju naših dosadašnjih napora, dalje posvećenosti naše zemlje projektu, te nastojanja da sjedište SEEIIST-a bude u Crnoj Gori“, kazali su iz MVP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.