Bogdanović: Krivokapiću i Abazoviću Cetinje vas čeka

„Na kraju svih vaših pokušaja da sa sebe svalite odgovornost, da plasirate lažne informacije, da izbjegnete teret koji je na vašim leđima – ostaju građani i njihov sud, ostaju posljedice”, poručio je aktuelnoj vlasti Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar Demokratske partije socijalista Crne Gore.

On je rekao da je uz neistine o povodu intervencije, policija u niz navrata primijenila prekomjernu silu, koristila gumene metke i bacala suzavce ka nemoćnim ljudima, u stanove i dvorišta porodičnih kuća, na ulice koje su bile potpuno prazne, što kako to ističe niko neće zaboraviti.

Bogdanović je podsjetio da na Cetinju nikada nije upotrijebljen suzavac, sve do kako je okarakterisao ove okupacione i kvislinške vlasti, koja je nasilno intronizovala helikopterskog mitropolita, protivno volji građanki i građana Cetinja.

“Ni u danima najvećih previranja devedesetih, bezbjednosne snage nijesu tako reagovale. No, ovog puta, u središtu jednog relativno malog grada, bačeno je više suzavca nego ikad ranije igdje u Crnoj Gori”, konstatovao je generalni sekretar DPS.

Bogdanović je u svom obraćanju upitao Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića – kada ćete na Cetinje da porazgovaraju sa ljudima kojima su, pod njihovom komandom, ubacivani suzavci u kuće, onima koji su u sopstvenom gradu bili rastjerivani i kojima su okupirali grad i oduzeli slobodu?

“Ne tako davno, najavljivali ste kako na Cetinje stižete bez obezbjeđenja. Zato vas Cetinje čeka. Da im objasnite, da im date odgovore na mnoga pitanja povodom kojih ovih dana smišljate lažne izgovore. Da im ponovite kako su teroristi i kako su u funkciji neke političke partije. Da, kako ste rekli, protestuju zbog zaplijenjene droge”, poručio je Bogdanović Krivokapiću i Abazoviću.

Na kraju on je ocijenio da koliko god Dritan Abazović brinuo isključivo o tome šta će se dogoditi Porfiriju, koliko god Zdravko Krivokapić izmišljao i govorio kako on nije premijer onih koji ga nijesu birali – prije ili kasnije, moraće da prihvate da su i Cetinjanke i Cetinjani građani države u kojoj vrše vlast.

“Cetinje vas čeka. Da dođete i izvinite se svima za svaku izgovorenu riječ i za sve što ste učinili gradu i građanima proteklog vikenda”, zaključio je Aleksandar Bogdanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.