I Bobanu Rajoviću hoće da zabrane ulazak u Srbiju zbog Škorove pjesme(VIDEO)

Na društvenim mrežama pokrenuta je peticija da pjevaču Bobanu Rajoviću bude zabranjen ulazak u Srbiju .

Razlog je što je osvanuo je snimak sa Rajovićevog nastupa u Hrvatskoj.

Tom prilikom pjevač se nije libio da udovolji tamošnjoj publici i otpjeva pjesmu "Sude mi", koju inače pjeva Miroslav Škoro. Pjesma veliča hrvatske generale tokom akcije "Oluja", a ovaj Rajovićev potez naišao je na žustre osude srpske publike.

Pjesma je posvećena hrvatskim ratnim osuđenicima koji su učestvovali u vojnopolicijskoj akciji "Oluja", kada su Srbi protjerivani sa teritorije Hrvatske i u kojoj je ubijeno oko 1.900 vojnika i civila. Mnogi je tumače kao hvalospjev Anti Gotovini, Mladenu Markaču, Slobodanu Praljku i Branimiru Glavašu.

Ipak, Hrvati smatraju da je pjesma rodoljubiva i posvećena onima koji su branili svoju zemlju, a stihovi "Sude mi dušmani, moja ljube, al’ ne znaju da je istina voda duboka" dokazuju da nije u pitanju samo rodoljublje već i mržnja prema drugom narodu. Škoro je ovu pjesmu nekoliko puta izvodio sa Markom Perkovićem Tompsonom.

Poznato je da je Rajović u Hrvatskoj veoma popularan, kao i da bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović voli da sluša njegove pjesme, za šta joj se Boban jednom prilikom javno zahvalio i rekao da bi mu bila čast da pjeva pred njom.

Na Tviteru su se pojavile prve prozivke poput: "Opa, novi kandidat za zabranu ulaska u Srbiju, Boban Rajović" i "Ćelavi pjeva ustašku pjesmu, a oko njega se otimaju klubovi po Srbiji" i slično.

Ovim povodom pjevač se nije oglašavao.

Objektiv

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.