Demokrate: Odnosi Srbije i Crne Gore bi trebali i morali da budu na nivou odnosa njihovih građana

Demokrate: Odnosi Srbije i Crne Gore bi trebali i morali da budu na nivou odnosa njihovih građana

Demokratska Crna Gora osuđuje sva postupanja, nenamjerna ili namjerna, koja za posledicu imaju podizanje političkih tenzija i narušavanje odnosa između država Srbije i Crne Gore. Od aktuelnog incidenta sa porodicom premijera Krivokapića u Beogradu, do odnosa prema crnogorskim poslanicima koji se nikako ne može okarakterisati kao profesionalan, navode iz te partije.

Kao partija koja se zalaže za najbolje odnose između dvije države, ne razumiju, kako navode,  potrebu da se određena politička neslaganja pretoče u nekorektan i neprofesionalan odnos insititucija i službi jedne države prema predstavnicima druge države, ma kakva politička neslaganja da su u pitanju.

Tome jednostavno, ocjenjuju,  ne smije biti mjesta u odnosima dvije najbliže države.

"Prema našem uvjerenju, za koje smo sigurni da ga dijelimo sa ubjedljivom većinom građana obje države, odnosi Srbije i Crne Gore bi trebali i morali da budu na nivou odnosa njihovih građana koji su tradicionalno sjajni, što je između ostalog potvrdila i turistička sezona.

Zbog toga apelujemo da se odnosi dvije po svemu najbliže države dovedu na neophodan nivo koji podrazumijeva međusobno poštovanje i istinsku saradnju, a bez zloupotrebe službi i institucija u političke svrhe jer najbolji odnosi Srbije i Crne Gore nemaju cijenu", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.