Novak Đoković počasni građanin Nikšića
Novak Đoković

Novak Đoković počasni građanin Nikšića

Na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta na dnevnom redu bio je predlog odluke o proglašenju Novaka Đokovića počasnim građaninom Opštine Nikšić.

Glasovima odbornika vladajuće koalicije u nikšićkom parlamentu odlučeno je da Novak Đoković bude počasni građanin Nikšića.

Predlog predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića podržala su 22 odbornika lokalnog parlamenta. 

Tom odlukom, po mnogima najbolji teniser današnjice postao je počasni građanin Nikšića.

Janko Milatović, predsjednik Komisije za dodjelu javnog priznanja "počasni građanin Opštine Nikšić" kazao je da je ova odluka donesena u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statuta opštine Nikšić.

"Komisija za dodjelu javnog priznanja počasni građanin cijenila je opravdanost i značaj podnešenog predloga i isti uvažila. Sa šest glasova za, dva uzdržana i dva glasa protiv Komisija je dala predlog Skupštini opštine da Novaka Đokovića proglasi počasnim građaninom Nikšića", kazao je Milatović.

Marko Burić odbornik liste Evropski tim za Nikšić kazao je da odbornici ove liste neće podržati pomenuti predlog zbog odnosa Novaka Đokovića prema Nagradi "18.septembar" koju je dobio 2015. godine.

"Novak Đoković je 2015. godine dobio najprestižnije priznanje koje Opština Nikšić dodjeljuje. I tada su prihvaćene nepobitne činjenice o njegovim sportskim rezultatima, njegovom humanitarnom radu, apostrofirana njegova u obnovi hrama na Jasenovom Polju. Međutim, ta nagrada je i dalje u vitrinama u opštini jer niko nije našao za shodno za sve ovo vrijeme da dođe i preuzme najprestižnije priznanje Opštine Nikšić. Takođe, do današnjeg dana nama nije poznato da je Novak Đoković dao bilo kakvu izjavu povodom te nagrade. Zbog takvog odnosa prema ovom velikom prizanju mi ne možemo podržati pomenuti predlog.

Anđela Peković, odbornica Demokrata u nikšićkom parlamentu pozdravila je odluku da se Novak Đoković proglasi počasnim građaninom Nikšića.

"Uzimajući u obzir vrhunske rezultate koje je Novak Đoković ostvario, on bi mogao biti počasni građanin bilo kojeg rada na svijetu, posebno Melburna, Pariza, Londona i Njujorka u kojima se igraju najveći turniri u bijelom sportu. Međutim, ako uključimo njegovo porijeklo, korijene i tradiciju do kojih je Novaku i njegovoj porodici veoma stalo mislim da ne postoji grad čija odluka da Novaka Đokovića proglasi za počasnog građanina može imati više smisla od Nikšića. Ovih dana Đoković u Njujorku bije bitku da i formalno postane najbolji igrač svih vremena a što se nas tiče on je već najbolji igrač svih vremena", istakla je Peković.  

Tatjana Knežević Perišić, predsjednica Patriotsko komitskog saveza Crne Gore i odbornica lokalnog parlamenta kazala je da ne razumije zašto se Novaku Đokoviću dodjeljuje pomenuta nagrada.

"I kada po nekad kaže odakle je, kaže Jasenovo Polje. Nisam čula da sve ove godine pominje Nikšić jer šta zna neki stranac đe je to Jasenovo Polje. Vjenčao se na Svetom Stefanu, ljetos boravio na crnogorskom primorju, mogao je svratiti do tog Nikšića ali nije. I 2015. godine tadašnja vlast mu je dodijelila najveće opštinsko priznanje, opet ne znam zašto. Sjećame se kako su se tada mladi teniseri u gradu radovali susretu sa teniskom legendom, samo što on nije došao. Patriotsko komitski savez ne može glasati za ovu odluku", naglasila je Knežević Perišić. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.