Konatar: Onaj ko ugrozi evropski put Crne Gore nema podršku URA
Miloš Konatar

Konatar: Onaj ko ugrozi evropski put Crne Gore nema podršku URA

Za Građanski pokret URA evropska, ekološka i građanska Crna Gora nema alternativu. Bilo koji pojedinac ili grupa, ma o kome se radilo, koji pokuša da ugrozi evropski put i budućnost Crne Gore ne može imati podršku Gređanskog pokreta URA, saopštio je Miloš Konatar, potpredsjednik URA.

Konatar ističe da kad je u pitanju zaštita nacionalnih interesa, "a evropski put naše države to svakako jeste, sa nama ne može biti trgovine i pregovora".

"Sektor bezbjednosti, naročito Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije, za ovo kratko vrijeme su ostvarili impresivne rezultate koji nas približavaju EU i sa kojima svi treba da se ponosimo, naročito u dijelu borbe protiv korupcije i kriminala. Zabranom šverca cigareta u Luci Bar, hapšenjima kriminalnih klanova, korumpiranih političara i biznismena bliskih bivšoj vlasti građani su se mogli uvjeriti da sektor bezbjednosti radi isključivo  u interesu države Crne Gore. Kruna dosadašnjeg rada bila je zaplijena 1,4 tone kokaina, što je najveći udarac švercu ikada u Crnoj Gori", saopštio je Konatar.

Ističe da je najvažnije od svega što su sektor bezbjednosti, kao i Uprava policije sačuvali građanski mir u Crnoj Gori, a to nema cijenu.

"Imajući u vidu rezultate sektora bezbjednosti kojim koordinira potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, građani ne treba da imaju dilemu da je svaki napad na ljude koji su u vrhu bezbjednosnog sektora motivisan ili namjerom da se sektrorom upravlja van Crne Gore i za račun drugih država, ili pokušajem da se zaustavi borba protiv šverca i kriminala ili namjera da se Crna Gora skrene sa evropskog puta.Tako nešto Građanski pokret URA neće dozvoliti. Oko nacionalnih interesa i evropske budućnosti Crne Gore sa nama nema pregovora.

URA je dala podršku Vladi koja svoju politiku i rad zasniva na posvećenosti evropskom putu Crne Gore i snažnoj saradnji sa našim zapadnim partnerima. Bilo kakva promjena strateške orjentacije i evropske perspektive Crne Gore ne može i neće imati našu podršku", zaključio je Konatar.



 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.