Zeković: Pritiskaju policajce da priznaju ko je Ljubiši poslao snimak učešća mehanizacije Carevića na Cetinju

"U policijskoj organizaciji već nekoliko sati traje pritisak na policijske službenike da priznaju ko je gospođi Darinki Ljubiši, građanskoj aktivistkinji iz Budve, poslao snimak koji potvrđuje učešće Marka Bata Cerovića i njegove mehanizacije u policijskoj intervenciji u kojoj je nepotrebno i značajno uništena imovina građana na Cetinju", saopštio je aktivista za ljudska prava, Aleksandar Saša Zeković.

Zeković u saopštenju ističe da je Ljubiša jasno saopštila da snimak nije dobila iz policijskih krugova, već da je snimak viralan.

Zeković je pozvao direktora Uprave policije da naloži momentalno zaustavljanje pritiska i prijetnji prema policijskim službenicima.

"Video zapis nije napravljen službenim video sredstvom niti je to rađeno iz službenih potreba. Imajući u vidu ukupne okolnosti u zemlji, objavljivanje tog snimka predstavlja javni interes. Policijski službenici, uključujući i gospođu Ljubišu, nijesu dužni da daju nikakva obavještenja tim povodom i pritisak prema svima njima treba momentalno zaustaviti. Nedopustivo je zloupotrebljavati policiju Crne Gore u privatne svrhe. Načelnik CB Budva, Bubanja, i Carević su u rodbinskim vezama", naveo je Zeković u saopštenju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.