Opljačkana draguljarnica u Parizu, vrijednost ukradenog nakita 10 miliona eura
Ilustracija

Opljačkana draguljarnica u Parizu, vrijednost ukradenog nakita 10 miliona eura

Naoružani pljačkaši upali su u draguljarnicu Bvlgari na luksuznom trgu Place Vendome u Parizu i oteli nakit vrijedan 10 miliona eura, objavila je policija.

Tri naoružane i maskirane osobe opljačkale su nešto prije podneva nedavno preuređenu zlataru na trgu u središtu Pariza, blizu hotela Ric.

Trojica su pobjegla automobilom, a četvorica pomagača odjurila su na skuterima. Prisiljeni da napuste vozilo, njih trojica su pobjegli pješice prije nego što ih je policija uhvatila.

I druge provadnice nakita u Parizu posljednjih meseci bile su na meti pljačkaša.

U julu je iz zlatare Chaumet blizu Champs-Elyseesa ukradena roba vrijedna skoro 2 miliona eura, iako je plen kasnije pronađen, a osumnjičeni uhvaćeni.

Razbojnici su isti mjesec napali i draguljarnicu Dinh Van u središtu Pariza.

Istorijski Trg Vendome smatra se srcem francuskog luksuza. Svoje prestižne prodavnice imaju "Chanel", "Boucheron" u vlasništvu Keringa i Richemontov "Van Cleef & Arpels".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.