Vulin:
Aleksandar Vulin

Vulin: "Srpski svet" je odgovor na nasilje nad Srbima

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da “srpski svet” nije poziv na sukobe, već odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima van Srbije.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vulin je reagovao na izjavu hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmanao „srpskom svetu“ za koji je rekao da su takve „osvajačke politike“ poražene.

„Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina vjerska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cijevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da ćuti pred nasiljem i poniženjem“, rekao je Vulin.

On je istakao da „srpski svet“ nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima, na ćutanje o zločinima u Oluji, na podsmijavanje poklanim podrinjskim Srbima.

„‘Srpski svet’ nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da ‘Velika Albanija’ ne prođe bez brane i otpora, da kada se Srbi u Republici Srpskoj primoravaju pod prijetnjom robije da prihvate da su genocidan narod ima ko da ih okupi i ohrabri da budu jedinstveni“, naveo je Vulin.

Dodao je da je to politički mirni i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja “Kosova i Metohije”, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u zvaničnu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme crkva, a da se Srbi van Srbije proglase agresorima i okupatorima, a tragovi njihovog postojanja zatiru.

„Srbi su postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u odgovoru hrvatskom ministru spoljnih poslova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.