Ajkula usmrtila mladića na plaži, surferi i kupači pokušali da ga spasu
Ilustracija

Ajkula usmrtila mladića na plaži, surferi i kupači pokušali da ga spasu

Jedan 20-godišnjak stradao je od napada ajkule na istoku Australije uprkos pokušajima surfera i kupača da mu pomognu, navele su vlasti.

Napad se dogodio oko 11 sati po lokalnom vremenu na plaži Emerald bič na oko 500 kilometara sjeverno od Sidneja.

Kada su stigli spasioci su vidjeli kako više kupača i surfera pokušavaju da spasu žrtvu, u "nevjerovatno hrabrom pokušaju u jako opasnoj situaciji“, rekao je Kris Vilson iz službe hitne pomoći u državi Novi Južni Vels.

"Čovjek je pretrpio kritične povrede ruke i uprkos najboljim naporima prolaznika, spasilaca i drugih hitnih službi nije mogao da mu se spase život“, rekao je Vilson.

On je rekao da je cio svijet na plaži bio potresen jutros.

Posle nesreće zabranjen je pristup plaži i okolnim vodama.

To je drugi smrtonosni napad ajkule u australijskim vodama ove godine, navelo je Društvo za konzervaciju Taronga, vladina agencija za zaštitu faune.

U 2020. godini bilo je 26 napada ajkula u zemlji, od kojih dva smrtonosna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.