Patrijarh Porfirije dočeka ispred Hrama u Podgorici: Okupljeni skandirali
Foto: RTCG

Patrijarh Porfirije dočeka ispred Hrama u Podgorici: Okupljeni skandirali "Ne damo svetinje"

Građani iz svih krajeva Crne Gore okupili su se ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, povodom svečanog dočeka patrijarha srpskog Porfirija, a na kojem će se okupljenima obratiti i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Ispred hrama je trenutno bogosluženje.

 

Porfirije i Joanikije su stigli ispred hrama nešto prije 18 časova, a na skupu su i premijer Zdravko Krivokapić, ministri Milojko Spajić, Jakov Milatović, Mladen Bojanić, Ratko Mitrović, Aleksandar Stijović, te predstavnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević, Slaven Radunović, lider Prave Marko Milačić.

Dočeku Porfirija prisustvuju i predsjednik Opštine Budva Marko Carević, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, poslanici Demokrata Dragan Krapović, Momo Koprivica i Vladimir Martinović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslav Šćekić, lider Ujedinjenje Goran Danilović...

Događaj u Podgorici prati veliki broj novinarskih ekipa iz Crne Gore i inostranstva.

Dio grada preko Morače uoči svečanosti praktično je blokiran zbog kolone vozila koje su pristizale ispred Hrama.

Okupljeni nose zvanične zastave Crne Gore, crkvene zastave, trobojke, zastave Srbije...

Građani koji su Bulevarom Srđana Aleksića i Crnogorskih serdara pješke u koloni krenuli ka hramu blokirali su saobraćaj i stvorili gužve krećući se kolovoznom trakom i prolazeći na crveno svjetlo, a njih je pratilo vozilo policije koje je bilo na kraju kolone.

Ranije danas je patrijarh srpski porfirije stigao u Podgoricu, a njegov svečani doček će biti upriličen večeras u 18 časova u Sabornom hramu, gdje će biti služena svečana doksologija i večernja služba.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.