Nikola Pejović

Pejović saopštio

"Mitropolija ne razmišlja o izmještanju ustoličenja"

Mitropolija crnogorsko primorska ne razmišlja se izmiještanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija sa Cetinja i Podgoricu, kazao je protojerej Nikola Pejović.

On je za TVCG kazao da nijesu upozanati sa dešavanjim na Cetinju.

Podsjećamo večeras u 18 časova u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja biće služena svečana večernja služba. "Nakon toga slovo dobrodošlice će proiznijeti visokopreosvećeni novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a nakon njega sabranje će blagosloviti i besjedom se obratiti njeegova svetost patrijarh srpski Porfirije", saopštila je MCP.

Kako je najavljeno poslije obraćanja na bini ispred hrama uslijediće bogat kulturno-umjetnički program koji će početi projekcijom dokumentarnih filomova: “Litije” i “Mitropolit Joanikije”.

Patrijarh srpski doputovao je u Crnu Goru povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, koje će se obaviti sjutra u Cetinjskom manastiru nakon Sveta arhijerejske liturgije koju će služiti patrijarh srpski Porfirije sa više arhijereja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.