Kašćelan apeluje na Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Joanikija da ne istrajava u odlukama koje dijele ljude
"Mir i ljudski životi nemaju cijenu"

Kašćelan apeluje na Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Joanikija da ne istrajava u odlukama koje dijele ljude

Gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, povodom aktuelnih dešavanja na Cetinju, pozvao je sugrađane, ali i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da, kako kaže, slijede unutrašnji glas - da mir i ljudski životi nemaju cijenu.

"Crna Gora još jednom je pred izazovom da sačuva stabilnost, mir i bezbjednost. Opet se građanska Crna Gora brani na Cetinju. Njeno atifašističko, multinacionalno i viševjersko biće. Suživot u različitosti. Danas, kao i svih prethodnih dana povišene su emocije, ali one ne smiju prevladati razum, a on nam govori da u svakom postupanju moramo i trebamo biti dostojanstveni. Pozivam moje sugrađane, ali i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas - da mir i ljudski životi nemaju cijenu", poručio je Kašćelan.

Apeluje na nosioce izvršne vlasti da ne budu, kako kaže, gluvi i slijepi na pozive građana, brojnih organizacija i udruženja, a posebno na uznemirujuće procjene bezbjednosnih službi.

"Poštujte Ustav Crne Gore i međunarodne konvencije. Vratite red i mir u zemlji. Pokažite državničku odgovornost - donesite meritorne odluke, koje će sačuvati živote. Pokažite da zakon važi jednako za sve. Uvažite stav i emocije Cetinjana i Cetinjanki, uvažite želje većinskog dijela Crne Gore", navodi Kašćelan.

Apeluje na Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Joanikija da ne istrajava u odlukama koje, kako dodaje, dijele ljude, već da pošalje poruke mira.

"Hrišćanski je biti pokoran i s radošću nositi breme iskušenja. Pozivam još jednom - Budimo mudri i dostojanstveni – dostojni države Crne Gore i nasljeđa naših predaka. Pokoljenja djela sude, što je čije daju svijema!", zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.