Čanak stigao na Cetinje: Ko je sijao litije, sada žanje ustoličenje
Foto:Sputnjik

Čanak stigao na Cetinje: Ko je sijao litije, sada žanje ustoličenje

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak stigao je na Cetinje, gdje će se u nedelju ustoličiti mitropolit Joanikije.

On je danas na Cetinju kazao da nije moguće da su samo litije organizovane u Crnoj Gori bile političke, a da je čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija čisto vjersko pitanje.

"Ko je sijao litije, sada žanje ustoličenje. Litije su bile imanentno političke i to politički događaj koji je doveo do suštinskih nametanja Crnoj Gori strane ideologije", rekao je Čanak za Pobjedu.

Čanak je ranije najavio dolazak u Prijestonicu, ističući da je ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju direktna provokacija.

On je danas istakao da je siguran da se na Cetinju ovih dana brani pravo na različitosti.

"Ko god kaže da je to nekakva crnogorska nacionalistička ili anti-srpska stvar nije istina. Ja sam živi dokaz da nije anti-srpska, a da je anti-nacionalistička živi dokaz je da ja ovdje nisam vidio nacionaliste, nego pet naroda, tri vjere, ateiste i sve ostale građane koji Crnu Goru doživljavaju kao svoju državu. Sve je to krunski dokaz da je to jedna obična podmetačina sa pokušajem da se identitet crnogorski stavi u službu stvaranja srpskog sveta ili nekakvog takvog zlog nauma. To jednostavno ne smije da prođe i mislim da svi oni koji vjeruju u principe o kojima govorim treba da budu danas na Cetinju", poručio je Čanak, prenosi Pobjeda..

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.