Krivokapić se obratio građanima: Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi građanski mir u Crnoj Gori

"Građani da ne nasijedaju na provokacije i manipulacije"

Krivokapić se obratio građanima: Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi građanski mir u Crnoj Gori

Država će svima garantovati ličnu bezbjednost i sigurnost i nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi građanski mir u Crnoj Gori, poručio je u obraćanju građanima premijer Zdravko Krivokapić. On je pozvao građane da ne nasijedaju na manipulacije i provokacije.

Mir, razumijevanje, uvažavanje različitosti, stabilnost i međubratska sloga najviše su vrijednosti Crne Gore koje niko nema pravo da ugrozi. Da se iskorijeni zla krv među braćom bio je najsvetliji cilj naših predaka još od vremena Svetog Petra Cetinjskog, koji je to posvjedočio svojim životom, i čitavog sebe založio u toj borbi. Zato ja kao predsjednik Vlade Crne Gore, odbijam da može da postoji bilo čiji interes, bilo lični, bilo određene grupacije u našem društvu, a koji može da opravda ugrožavanje te naše najznačajnije vrijednosti - naveo je Krivokapić.

Nažalost, konstatuje premijer, "svjedoci smo da pojedine političko-kriminalne strukture, koje strahuju od skorih reformi u pravosuđu, koje zebu da će ruka pravde konačno da zagospodari Crnom Gorom, sada ne biraju sredstva da unesu nemir i tenzije među braćom, našim prijateljima, komšijama i kumovima, samo zarad očuvanja pozicija i materijalne koristi".

Kao premjer Crne Gore dužan sam da upozorim sve časne i poštene crnogorske građane da ne nasijedaju na manipulacije onih koji su zarad lične koristi i privilegija spremni da i rođenu braću gurnu u sukob - kazao je Krivokapić.

On je pozvao sve relevantne društveno-političke, ali i medijske aktere, da prije svega pokažu odgovornost prema našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori i našim građanima, i učine sve kako bi se bespotrebno narasle tenzije smirile.

"Crna Gora je majka svih nas, zato je naša zajednička obaveza da se prema njoj tako i odnosimo", istakao je predsjednik Vlade.

Država, naglašava,  istovremeno svim crnogorskim građanima garantuje stabilnost i poštovanje javnog, reda, mira i Ustavnog poretka.

"Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi građanski mir u Crnoj Gori, a što je i jedan od najvećih evropskih vrijednosti, dok će oni koji to pokušaju morati da odgovaraju pred zakonom i demokratskim institucijama Crne Gore", poručio je Krivokapić.

Sve crnogorske građane pozvao je da ne nasijedaju na provokacije.

"Država će svima garantovati ličnu bezbjednost i sigurnost, a ja kao predsjednik Vlade Crne Gore obećavam da Crnu Goru više niko ne može zaustaviti na putu reformi i blagostanja kako bi naša zemlja pokazala svima punu zrelost društva koje napreduje ka Evropskoj uniji i postala punopravna i uzorna članica Evropske unije", zaključio je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.