LP: Sramno zatvaranje hotela Grand na Cetinju, i privreda žrtva kleronacionalizma vlasti
LP

LP: Sramno zatvaranje hotela Grand na Cetinju, i privreda žrtva kleronacionalizma vlasti

Liberalna partija osudila je kako su naveli, sramno zatvaranje hotela "Grand" na Cetinju sa jasnim ideološkim motivima.

"Ova vlast još jednom dokazuje da joj prioritet nije ekonomija, slobodno društvo i tržište već isključivo uskonacionalistički interesi i interesi inostranih centara moći. Privreda je žrtva, dakle, kleronacionalizma ove vlasti koja se usudila da zatvori čitav jedan hotel u Prijestonici samo kako kojim slučajem neko ne bi noćio u hotelu i bio na građanskom okupljanju i iskazivanju demokratskih stavova protiv šovinizma i mržnje", saopšteno je iz Liberalne partije.

Dodaju i da je Uprava policije i Uprava prihoda i carina naložile su zatvaranje hotela Grand na Cetinju "zbog neizdavanja računa od dva i četiri eura, što dovoljno govori u prilog o motivima ovog sramnog poteza".

"Nadležni koji su odgovorni za ovu uzurpaciju moraju ponijeti odgovornost i ponuditi javnosti ostavke zbog zloupotrebe zakona i uzurpaciju nadležnosti za interese kleronacionalističke grupe bliske vrhu režima.

Podržavamo još jednom iskazivanje demokratskog i građanskog protesta ogromne većine građana protiv politike širenja mržnje i negiranja identiteta kako građanske države tako i svih onih koji nijesu pristalice nacionalističke i klerikalne politike koja se nameće iz centara moći u državi i regionu.

Pozivamo sve građane Cetinja i Crne  Gore da slobodno, dostojanstveno i demokratski iskažu svoj protest protiv takvih pojava u društvu i da, masovno i bez straha od represije države, uzmu učešće na najavljenim okupljanjima te da svi trebaju biti na Cetinju 5. septembra , bez obzira da li će ustoličenja mitropolita SPC biti ili ne toga dana", poručuju iz LP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.