Bogdanović: Građani da ohlade glavu i odupru se nametnutoj atmosferi nasilja
Boris Bogdanović

Osudili napad na Martinovića

Bogdanović: Građani da ohlade glavu i odupru se nametnutoj atmosferi nasilja

Demokratska Crna Gora osudila je napad na odbornika Danila Mrvaljevića koji se juče desio na Cetinju.

Generalni sekretar Demokrata i predsjednik kluba poslanika "Mir je naša nacija" Boris Bogdanović, kaže da to nije prvi put da se takva ili slična situacija dešava Mrvaljeviću, koji niti je nasilnik, niti je kriminalac, niti je osoba koja na bilo koji drugi način krši zakone ove zemlje, već sve suprotno: čovjek od ličnog i političkog integriteta, osvjedočeni borac protiv nedjela i politika svađe i nasilja bivšeg režima.

"Apelujemo na sve građane naše zemlje da, ma koliko da je situacija ciljano zategnuta, smognu snage, ohlade glavu i odupru se nametnutoj atmosferi nasilja. Da se prema svojim sugrađanima, ma ko bili i ma kojoj političkoj opciji pripadali, odnose s poštovanjem i dostojanstveno, jer samo takav način drugo ljudsko biće zaslužuje.Svi smo mi građani ove zemlje i druge nemamo; svi smo mi i nečija djeca, braća, sestre, očevi, majke, kumovi i prijatelji, i svima nam je i danas i sjutra ovdje zajedno živjeti. Nema te razlike koja može opravdati nasilje i nečojsko ponašanje prema drugom", saopštio je Bogdanović.

Dodaje da je nasilje bez sumnje način obračuna pomenutih struktura sa Demokratama".

"Jer sa nama na terenu političke argumentacije prosto nemaju šta da traže. Javnost pamti i napade na naše poslanike gdje im se prijetilo vatrenim oružjem, kao i brojne druge nasrtaje na integritet i imovinu, poput skorašnjih paljenja automobila i oštećanja imovine naših članova. Tako to ide kada vas nije osnovao crni kapital, kada vas ne kontroliše niti s vama na bilo koji način sarađuje mafija, i kada ne igrate za interese bilo kog centra moći, već samo i isključivo za građane Crne Gore i državu Crnu Goru", naveo je Bogdanović.

Demokratska Crna Gora prema njegovim riječima, nikada neće odustati od misije mira i istinskog pomirenja u ovom društvu, a ona upravo podrazumijeva potpuno odbacivanje nasilja prema bilo kome zbog onoga što taj neko jeste, ili zbog onoga što taj neko misli.

"Kao društvo se moramo učiti poštovanju, ali i samopoštovanju. Jer onaj koji poštuje sebe, poštovaće i drugoga.

Zato još jednom najsnažnije i najiskrenije pozivamo sve građane da prije svega drugog čuju apel svoje savjesti i ljudskog dostojanstva, da spuste strasti i ne nasijedaju na manipulacije ciljano smišljene da se ovo društvo odvede u sukobe. Drugukuću nemamo, ovu nam valja čuvati i popravljati", zaključio je Bogdanović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.