Milačić: Zabraniti organizovani dolazak iz drugih gradova na neprijavljeni skup na Cetinju
Marko Milačić

Milačić: Zabraniti organizovani dolazak iz drugih gradova na neprijavljeni skup na Cetinju

Ukoliko Predsjednik države i prvi čovjek DPS-a Milo Đukanović 5. septembra bude prisutan na najavljenom i policiji neprijavljenom skupu na Cetinju, osim što će kao prvi čovjek države, čija je obaveza da štiti Ustav, time podsticati nezakonje, Đukanović će, ali i svaki drugi visoki funkcioner ili poslanik koji bude prisutan, preuzeti odgovornost za sve što se bude dešavalo tog dana na tom skupu, saopštio je Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini.

Milačić ističe i da je činjenica da najavljeni skup, "zapravo kontra-skup, nije prijavljen u skladu sa zakonskim procedurama, a da partijska mašinerija DPS-a uveliko mobiliše građane za dolazak, vjerodostojno demonstrira politički kukavičluk ove partije i njenog predsjednika, koji nemaju hrabrosti da otvoreno i u skladu sa zakonom preuzmu punu političku i krivično-pravnu odgovornost za skup 5. septembra na Cetinju". 

"Nakon mudre odluke Mitropolije crnogorsko-primorske i jučerašnjeg stava Mitropolita Joanikija da se ustoličenje obavi u užem krugu i bez prisustva političara, Đukanović i njegov DPS, zajedno sa satelitima, tog dana na Cetinju biće ostavljeni sami, pa će svi u Crnoj Gori ali i van nje vidjeti ko zaista želi mir i stabilnost Crne Gore. S obzirom na ovo, a nakon svakodnevnih radikalizujućih stavova iz političko-medijske orbite Mila Đukanovića i za najmanji incident na Cetinju biće odgovoran on lično, a u aboliranju od toga neće mu pomoći provodni trik neprijavljivanja skupa. Usijana atmosfera koju povodom ustoličenja stvara Đukanović sa svojim medijsko-političkim saradnicima, atmosfera koja ima namjeru da dodatno polarizuje već ionako polarizovano društvo, atmosfera koja podstiče ekstremne pojedince na još ekstremnije razmišljanje i ponašanje, samo pokazuje na šta je spreman Milo Đukanović radi održanja na političkoj sceni, očigledno spreman da suočen sa istorijskim političkim ambisom svoje partije, pokuša da i čitavu zemlju gurne u društveni ambis. Što mu naravno neće uspjeti", saopštio je Milačić.

Prava Crna Gora pozvala je nadležne državne organe da se iz bezbjednosnih razloga 5. septembra zabrani organizovani dolazak na skup na Cetinje iz drugih gradova, naročito imajući u vidu da pomenuti skup nije prijavljen policiji.

"Ovo bi takođe bilo i u širem smislu pravedno jer će se, u skladu sa zakonskim procedurama prijavljeno, ustoličenje Mitropolita Joanikija obaviti bez svenarodnog okupa i organizovanog dolaska iz drugih gradova, kao odluka Mitropolije zarad očuvanja mira i bezbjednosti", kaže Milačić.

Prava Crna Gora pozvala je sve društvene i političke činioce da u ovom izazovnom društveno-političkom trenutku buduna visini istorijskog zadatka, te da svojim izjavama i činjenjima urade sve na stabilizaciji prilika, očuvanju mira i mudrom i zrelom politikom doprinesu stabilnosti Crne Gore, zaključio je Milačić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.