Jelušić: Ura ne valja ni jednoj ni drugoj strani
Jelušić Božena

Jelušić: Ura ne valja ni jednoj ni drugoj strani

Poslanica URE Božena Jelušić kazala je da dobrovoljno pristajanje na podijeljenu Crnu Goru u kojoj je bezbjednosna situacija zbog čina ustoličenja mitropolita SPC Joanikija na Cetinju na ivici, jeste odgovornost poslanika i Vlade. Ona je dodala da mediji ne iniciraju sukobe, ali da im pomažu svojim senzacionalističkim naslovoma. Gostujući u Jutarnjem programu TVCG istakla je da je skupo biti u situaciji u kojoj se nalazi URA, a u kojoj je osuđuju obje strane.

Jelušić je aktuelnu situaciju u Crnoj Gori okarakterisala kao borbu za vlast.

“Ono čega se ja uvijek plašim je činjenica da smo mi jedno malo tržište, da smo kao zemlja veoma mali, da je za nas ogroman i potpuno nepotreban luksuz da toliki koliki smo pravimo ovakve nepremostive podjele među građanima”, kazala je ona.

Istakla je da imamo mnogo važnijih problema.

“Dobrovoljno pristajanje na takvu situaciju od strane poslanika, Vlade, medija, građana jeste jedna odgovornost koju ne bi trebalo ovako da shvatamo”, istakla je Jelušić.

Činjenica da neprekidno živimo u izborima, smatra ona, dovela nas je do toga da smo zaboravili da razgovaramo, već samo znamo da zauzimamo strane.

“Mi smo žrtve senzacionalističkih spinovanja koji razapinju i ono malo građanskog bića i zdravog razuma”, istakla je Jelušić.

Ona smatra da je URA primjer šta se u Crnoj Gori događa kada nijeste ni na čijoj strani i kada pokušate da zauzmete stav koji podrazumijeva neko ograničavanje.

“Ako ste u poziciji jedne partije koja ne treba da se svrstava, već da treba građanska Crna Gora i njeni interesi budu primarna vrijednost, onda doživljavate da ste izdajnik, da ne valjate ni jednoj ni drugoj strani. Na kraju se osjećate kao vanzemaljac u svijetu u kojem su busije zauzete”, kazala je ona i dodala da je skupo biti u situaciji u kojoj vas osuđuju obje strane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.