Marković: Potrebna rezolucija o građanskom miru i stabilnosti, ako stvari izmaknu kontroli neće biti važno ko je počeo
Duško Marković

Bečić da zakaže hitnu sjednicu radi donošenja Rezolucije o zaustavljanju daljih podjela

Marković: Potrebna rezolucija o građanskom miru i stabilnosti, ako stvari izmaknu kontroli neće biti važno ko je počeo

"Crna Gora je na sudbinskoj raskrsnici. Ili će se nastaviti sa nerazumijevanjem koje može da preraste u građanske sukobe, ili će mudrost zaustaviti nestabilnost", saopštio je poslanik DPS-a Duško Marković.

Marković napominje da ako stvari izmaknu kontroli neće biti važno ko je započeo, i ko je kriv već jedino ko je mogao, a nije spriječio sukobe.

"Građani su nas poslanike birali da upravljamo državom u njihovo ime, nas 81 predstavnika u Parlamentu – bez izuzetka. Niko nije dobio mandat da bude glasni ili nijemi saučesnik nove nesloge, dok su nam još uvijek pred očima ne tako davni, tragični i bratoubilački sukobi", naveo je Marković.

On je pozvao Skupštine Aleksu Bečića da zakaže hitnu sjednicu najvišeg političkog doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda: donošenje Rezolucije o zaustavljanju daljih podjela i očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori.

"Pozivam Mitropoliju crnogorsko-primorsku i crkvene velikodostojnike Srpske pravoslavne crkve da odgode ustoličenje mitropolita Joanikija do zaključenja skupštinske rasprave, čiji rezultat treba da bude kompromis koji će zaustaviti nevolju koja nam prijeti. Mnogo je bilo teških trenutaka i u novijoj prošlosti Crne Gore. Ali se kompromis pronalazio, a CG, i svaka porodica i svaki pojedinac u njoj – sačuvali. Molim kolege poslanike da pokažu ljudsku, političku i istorijsku odgovornost za sudbinu svojeg naroda i svoje države", zaključio je Marković.

 

2/5
Građani su nas poslanike birali da upravljamo državom u njihovo ime, nas 81 predstavnika u Parlamentu – bez izuzetka. Niko nije dobio mandat da bude glasni ili nijemi saučesnik nove nesloge, dok su nam još uvijek pred očima ne tako davni, tragični i bratoubilački sukobi.

— Duško Marković (@DuskoMarkovicCG) August 31, 2021

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.