U Albaniji od 1. septembra policijski čas od 23 do 6h, nove mjere za ulazak u zemlju
Ilustracija

U Albaniji od 1. septembra policijski čas od 23 do 6h, nove mjere za ulazak u zemlju

Od 1. septembra u Albaniji će biti uvedene nove mjere za borbu protiv koronavirusa, saopštio je danas Tehnički odbor stručnjaka. Nove mjere podrazumijevaju ponovno uvođenje policijskog časa od 23 sata do šest sati ujutru, prenosi portal Egzit.

Za ulazak u Albaniju od 6. septembra biće potrebna potvrda o vakcinaciji ili PCR test ne stariji od 72 sata, ili antigen ( 48 sati) ili potvrda o preležanom koronavirusu ne stariji od šest meseci, piše ABC njuz Albanija.

Djeci do 6 godina nije potrebno ništa od dodatne dokumentacije.

Kako se navodi, oni koji ne budu imali jednu od te tri potvrde ići će u 10-dnevni karantin.

Takođe, nošenje maski obavezno je u zatvorenim prostorijama.

Zamjenica albanskog ministra zdravlja Mira Rakacolji izjavila je i da će vakcinacija biti obavezna za zdravstvene radnike, studente i nastavnike koji će morati da se vakcinišu do 30. septembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.