Đurović odgovorio Rakočeviću:
Goran Đurović, Foto: URA

Đurović odgovorio Rakočeviću: "Montenegro Airlines“ ugasio bivši menadžment DPS-a i ostavio dug od 160 miliona eura

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević je u pravu kada kaže da je ugrožena egzistencija visokoobrazovanog kadra iz MA, da su izgubljeni brend i vrijeme, ali zaboravlja da doda da je sve to izgubljeno za vrijeme vladavine njegove partije, koja je rukovodila sa MA tako dobro da je ostavila kompaniju sa 160 miliona eura duga, kazao je Goran Đurović, član Borda direktora "Air Montenegro" i potpredsjednik URA.

"Kompaniju je njegova partija ostavila i sa izdatim državnim garancijama za avione preko 40 miliona eura, sa potpuno zapostavljenom flotom i zaposlenima kojima nisu plaćali poreze i doprinose", kazao je Đurović.

Dodaje da bi Rakočević morao da zna da je kao rezultat tako lošeg upravljanja njegovih partijskih kolega u MA došla i zabrana od strane Agencije za zaštitu konkurencije za bilo kakvom državnom pomoći MA, a to je značilo i kraj rada kompanije.

Svjesna potrebe kako ističe  za nacionalnom avio kompanijom nova Vlada je uradila jedini mogući potez a to je osnivanje nove avio kompanije „To  Montenegro“, u rekordnom roku.

Pojašnjava da su na ovaj način sačuvani avioni od zaplijene zbog neplaćanja rata od strane MA i data šansa velikom broju visokokvalifovanog kadra da radi u novoj nacionalnoj kompaniji.

"Nedavno je i država Italija ugasila svoju nacionalnu kompaniju, čuvenu „Alitaliju“, takođe zbog velikog duga, i osnovala novu kompaniju "ITA", što ukazuje da je u ovim situacijama gašenje jedini model. „To Montenegro“ već u prvim mjesecima svog rada, prevozom velikog broja putnika tokom turističke sezone, potvrđuje opravdanost osnivanja. Otvaranjem novih destinacija i dobrim upravljanjem, nova kompanija ima priliku da bude most građana CG sa EU i drugim međunarodnim adresama", zaključuje se u saopštenju Đurovića.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.