Vujović: Put Crne Gore ka EU praktično zaustavljen
Ivan Vujović, Foto: SDP

"Stanje ne održivo, mora se riješiti na neki od političkih načina"

Vujović: Put Crne Gore ka EU praktično zaustavljen

Oktobarski izvještaj Evropske komisije će dati najbolji presjek stanja i konstatovati brojne deficite i činjenicu da je Crna Gora praktično zaustavljena na evropskom putu, kazao je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović.

On je Danu rekao da bi u svakoj normalnoj zemlji, gdje vlada ne politička, već prosta logika, vanredni izbori bili jedino rješenje, ili eventualno otvaranje razgovora o formiranju tehničke vlade za pripremu izbora.

"Jasno je da je ovo stanje neodrživo i da ovo svojevrsno političko mučenje mora prestati i okončati se na neki od demokratskih načina“, rekao je Vujović Danu.

Prema njegovim riječima, vlast doskoro nije bila u stanju da tehnički kompletira pregovaračku strukturu.

"Vjerujem da će brojni primjeri netransparentnog postupanja i usvajanja jednog broja zakona suprotno evropskim standardima biti konstatovani u izvještaju“, naveo je Vujović.

On je kazao da tu, prije svega, misli na izmjene Zakona o državnim službenicima i tužilački zakon, kao i na Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

"Rašireni klijentelizam, brutalno partijsko zapošljavanje i politizacija svih nivoa administracije sigurno će naći svoje mjesto u izvještaju“, kazao je Vujović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.