Komnenović: Nove neistine i podmetačine od strane DPS-a, nadamo se da će se Tužilaštvo uskoro pozabaviti njima
Željko Komnenović

Komnenović: Nove neistine i podmetačine od strane DPS-a, nadamo se da će se Tužilaštvo uskoro pozabaviti njima

U saopštenjima i reakcijama tivatskog DPS neistinama i čudima nikad kraja. Umjesto objašnjenja besprizornih podmetanja i izmišljotina o navodnim "šovinističkim ispadima“ u Tivtu o kojima su sa svojim satelitima proteklih dana dizali buku i graju po raznim portalima, slijede nove neistine i primitivne uvrede, kazao je danas Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.

"Obzirom da je njihova predsjednica gđa Jovanka Laličić u svojoj poslednjoj reakciji po ko zna koji put ponovila svoje teze o "nezakonitim otpuštanjima radnika i revanšizmu“ od strane nove gradske administracije, podijelićemo sa javnošću dokument koji svjedoči kako je DPS "zakonito“ zapošljavao  svoje članove", poručio je Komnenović.

Slučajno, u pitanju je kako dodaje Ugovor o radu zeta Laličić, Danila Peroševića koji je neposredno uoči prošlogodišnjih  lokalnih izbora zapošljen u JU "Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ kao pomoćnik direktora.

FotografijaUgovora

Foto: Opština Tivat

Zanimljivo je dodaje Komnenović da je Perošević bio radno angažovan u toj ustanovi mimo Statuta, bez saglasnosti osnivača, sa koeficijentom koji je neusklađen sa sistematizacijom.

Povrh svega kako pojašnjava na Ugovoru koji je objavio nema potpisa tadašnje direktorke dr Snežane Matijević, a dokument je ovjeren bez njenog potpisa.

"Ovaj dokument je kap u moru ugovora o radu bivše DPS vlasti kojima se bavi i kojima će se zasigurno tek baviti Specijalno državno tužilaštvo koje je izuzelo dokumentaciju za preko 180 nezakonitih ugovora o djelu koje su zaključili znaveni, sposobni i profesionalni DPS kadrovi u opštini Tivat. Ubuduće ćemo ih jedan po jedan redovno objavljivati kao odgovor na DPS-ovska podmetanja i neistine", naglasio je Komnenović.

Što se projekata tiče, Laličić je poručio da "spava mirno".

"Prvi put u poslednjih dvije i po decenije nakon zasluženog kraja vaše uprave, gradski budžet se upotrebljava za javni interes umjesto za lične interese DPS funkcionera. Nećete dugo čekati na završetak postojećih i početak realizacije novih projekata", zaključio je Komnenović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.