Milačić: Đukanovićeve prijetnje odraz nemoći poraženog političara kog je pregazilo vrijeme
Marko Milačić

Milačić: Đukanovićeve prijetnje odraz nemoći poraženog političara kog je pregazilo vrijeme

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović očigledno je nakon gubitka vlasti potpuno pogubio politički kompas, pa sada prijeti da će doći na Cetinje uprkos sopstvenoj tvrdnji da se ustoličenju Mitropolita Joanikija daje preveliki značaj, kazao je danas Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore.

"Iako se radi o osobi koja je očigledno u svađi sa samom sobom, Prava Crna Gora poziva sve građane Crne Gore na mir kada to već nije kadar da učini njen nedostojni predsjednik, kome je to i Ustavna obaveza, uz poruku da ne brinu od dolaska Đukanovića na Cetinje, jer se radi o osobi koja je decenijski prepoznata da u sukobe isključivo gura druge, našu braću, kumove, prijatelje, dok joj je za to lične hrabrosti oduvijek manjkalo", naveo je Milačić.

Podsjetio je da je kako navodi aktuelni predsjednik Milo Đukanović čovjek kom su u prethodnom periodu, a i danas, usta puna retorike o sekularnosti države, dok danas demonstrira anti-ustavni, rijetko zabilježeni pokušaj miješanja u pitanja kanonski priznate, a uz to najbrojnije vjerske zajednice u Crnoj Gori, do te mjere da u svojoj političkoj drskosti ide dotle da se miješa i u lokaciju gdje će neka vjerska zajednica izvršiti svoj vjerski obred.

Ovakvim činjenjem poručuje Đukanović samo nastavlja politiku koja je presudno doprinijela da 30. avgusta prošle godine izgubi vlast, jer su mu građani poručili šta misle o ovom nakaradnom političkom miješanju u pitanja Crkve.

"Đukanović je poslednji u Crnoj Gori koji može i treba da priča o odbrani časti Crne Gore. Jasno je da Đukanovićevi sadašnji motivi nemaju nikakve veze sa navodnom odbranom časti i navodnom odbranom Crne Gore, već je riječ o pokušaju sabotiranja borbe protiv organizovanog kriminala. Tako ga nismo čuli juče ni da prokomentariše rekordnu zaplijenu više od tone kokaina, a da i ne govorimo o svakodnevnom rasplitanju mreže kriminalnih klanova, koji su nasleđe Đukanovićeve vladavine", ističe Milačić.

Konstatovao je da je opasno da jednu od najznačajnijih državnih funkcija i "dalje obnaša osoba koja je očigledno spremna da podgrijava tenzije i da destabilizuje zemlju, samo zarad ličnog opstanka na političkoj sceni".

"Đukanovićeva politika je na izdisaju i svaku njegovu prijetnju treba shvatiti kao odraz nemoći poraženog političara kog je pregazilo vrijeme", zaključio je Milačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.