Produžen pritvor Belivuku i Miljkoviću

Produžen pritvor Belivuku i Miljkoviću

Specijalni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, kao i za još 25 pripadnika njihove kriminalne grupe.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu produžilo je pritvor Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, kao i za S. L, M. B, M. B, N. J, V. D, D. T, N. S, N. Đ, N. L, M. A, V. G, A. V, M. T, F. I, Ž. K, S. S, B. K, N. S, V. G, A. Š, A. Š, M. S, M. L. S, A. D. i A. S.

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi u kratkom roku ponovili krivično djelo, da ne bi uticali na svjedoke i izbog uznemirenja javnosti.

Protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odjeljenju, u roku od tri dana, saopštio je Viši sud, prenosi RTS.

Njih ukupno 30 se nalazi na optužnici od 30. jula Tužilaštva za organizovani kriminal, od kojih trojica, V. D, B. H. i V. Đ, nisu u pritvoru.

B. H. je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on. V. D i V. Đ. su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Inače, kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Oni i ostali pripadnici grupe se terete da su od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine djelovali pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pripadnici grupe su , kako se sumnja, djelovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su im davali naloge gdje, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gdje će se droga stavljati u promet... Naloge su prenosili mahom preko aplikacije "Skaj".

Optužnicom se Belivuk, Miljković i još 11 pripadnika grupe tereti za pet teških ubistava, u kojima su neki od njih učestvovali samo u jednom, a drugi u više njih ili u svim. To su: S. L, M. B, M. B, V. D, N. J, B. H, N. Đ, N. S, D. T, M. A. i N. L.

Optužnica protiv njih je predata Posebnom odjeljenju Višeg suda u Beogradu na potvrdivanje i još je u fazi odgovaranja na optužnicu.

Branioci optuženih za ubistva odlučili su da u tom dijelu ne daju svoje odgovore sudu. Osporavaju način pribavljanja podataka sa aplikacije "skaj" među kojima su video, audio-zapisi , fotografije i poruke između članova grupe koji svjedoče o zlodjelima.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je, za sada, šest puta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.