Radović i Bakić u četvrtfinalu
Filip Radović

Radović i Bakić u četvrtfinalu

Crnogorski stonoteniser Filip Radović kao prvoplasirani završio je takmičenje u grupi, a plasman među osam najboljih na Paraolimpijskim igrama u Tokiju izborio je i Luka Bakić.

Radović je u klasi S 10, u trećem kolu C grupe, pobijedio Nigerijca Alabija Olufemija 3:0 (11:7, 11:9 i 11:5) i sa maksimalnim učinkom izborio četvrtfinale.

Do trećeg trijumfa došao je nakon 15 minuta igre.

U prva dva kola slavio je i protiv Džoela Koglana iz Australije 3:1 i Kineza Liana Haoa 3:2.

Kineski stonoteniser je u meču za drugo mjesto i četvrtfinale bio bolji od Koglana 3:2 (4:11, 11:5, 11:13, 11:4 i 11:7).

Bakić je u trećem kolu B grupe, u direktnom duelu za drugo mjesto, slavio protiv Španca Hoze Manuela Rejesa Ruiza 3:0 (11:6, 11:4 i 11:6).

Bakić je do pobjede i četvrtfinala došao za samo 14 minuta igre.

Prvo mjesto u toj grupi, sa dva trijumfa, osvojio je Indonežanin Danijel Džejkobs.

Rivali Radoviću i Bakiću u četvrtfinalu biće određeni žrijebom.

Četvrtfinalni mečevi na programu su sjutra u deset sati i 20 minuta po lokalnom, odnosno tri sata i 20 minuta po crnogorskom vremenu.

Mina/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.