Erdogan kum na vjenčanju Izetbegovićeve kćerke, Isak Šabanović jedan od pjevača na svadbi

Erdogan kum na vjenčanju Izetbegovićeve kćerke, Isak Šabanović jedan od pjevača na svadbi

U sarajevskom hotelu Evropa privode se kraju poslednje pripreme za sjutrašnje raskošno vjenčanje Jasmine, kćerke Bakira i direktorke KCUS Sabije Izetbegović, kojem će prisustvovati i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, za kojeg mediji kažu da će biti svjedok na šerijatskom vjenčanju.

Jasmina Izetbegović vjenčaće se za svog izabranika Ćamila Humačkića, biznismena rodom iz Stoca, koji već dugo živi u Njemačkoj.

Riječ je o svadbi o kojoj se u javnosti u poslednje vrijeme dosta govori.

Kako prenosi portal Radiosarajevo, najprije će u popodnevnim satima biti održano šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Nezvanično, mladence će vjenčati reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović, dok će se u ulozi šerijatskog svjedoka, navodno, pojaviti Erdogan.

Pored državničkih obaveza, Erdogan prije svega dolazi zbog svadbe u porodici Izetbegović, ali će se sastati i sa članovima Predsedništva BiH.

Građansko vjenčanje Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića i slavlje će se održati u obližnjem Hotelu Evropa u Sarajevu.

Kako naš portal KODEX saznaje, jedan od pjevača na svadbi će biti i mlada zvijezda iz Crne Gore Isak Šabanović.

Osim Erdogana, na svadbi se očekuje više stotina osoba iz svijeta politike, ekonomije, sporta, kulture i javnog života, potvrđeno je, takođe, za portal Radiosarajevo.

U maju 2016. godine Bakir Izetbegović je prisustvovao svadbi Erdoganove kćerke Sumeje.

Pored Izetbegovića, vjenčanju Erdoganove kćerke prisustvovao je tada i premijer Albanije Edi Rama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.