Crna Gora ove godine testira četvorostruko više nego prošle
Igor Galić

Crna Gora ove godine testira četvorostruko više nego prošle

Crna Gora prednjači po testiranju slučajeva koronavirusa i to ne samo u regionu već i šire, rekao je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti direktor Instituta za javno zdravlje, Igor Galić.

On je dodao da žele jasnu i preciznu sliku da bi znali s čime se suočavaju.

"S obzirom na to da se i kod nas sporadično pominju neke manipulacije, želim da budem jasan. Od 17. februara 2020. do 4. decembra 2020. godine urađeno 129.105 testova. Od 4. decembra 2020. godine do 24. avgusta 2021. godine urađeno čak 456.446 testova. Dakle, od 17. februara 2020. do 4. decembra 2020. godine u prosjeku je rađeno samo 442,14 na dan. S druge strane, od 4. decembra 2020. godine do 24. avgusta 2021. godine u prosjeku testiramo 1742,16 na dan. Ovo je dokaz da Crna Gora ove godine testira četvorostruko više nego prošle godine. To znači da mi ozbiljno pratimo situaciju, da ne ostavljamo nikakav prostor za sumnje niti bilo kakve manipulacije", naveo je Galić,prenose Vijesti.

On je rekao i da je 90 posto zaraženih nevakcinisano.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.