Knežević: Neophodno precizirati jasan rok za održavanje popisa, to treba da bude novembar-decembar
Milan Knežević

Knežević: Neophodno precizirati jasan rok za održavanje popisa, to treba da bude novembar-decembar

Redovna sjednica Vlade Crne Gore održaće se danas, a ranije je najavljeno da bi se na dnevnom redu mogao naći prijedlog zakona o popisu stanovništva. Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da očekuju da će popis biti održan u novembru ili decembru i da očekuju da se precizira jasan rok.

U mejlu koji je iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića sredinom avgusta upućen Ministarstvu finansija, a koji je na Tviteru objavio predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević, navedeno je da je za 26. avgust planirano utvrđivanje prijedloga zakona o popisu.

To je uslijedilo nakon što su lideri Demokratskog fronta, reagujući na izjavu Krivokapića da su male šanse da će se popis sprovesti do kraja godine, poručili da Vlade neće biti ako se ne održi i ako prijedlog koji ga omogućuje ne bude na dnevnom redu Skupštine u septembru.

Premijer ih je, nakon toga, pozvao da se vrate u poslaničke klupe, prekinu bojkot i izglasaju zakon, što su poslanici DF-a rekli da će i uraditi čim se prijedlog nađe pred parlamentom.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević potvrdio je u izjavi za Pobjedu da će se vratiti u poslaničke klupe i glasati za taj zakon čim se on uputi u skupštinsku proceduru.

“To je samo jedna od pretpostavki, jer smatramo da je neophodno precizirati jasan rok za održavanje popisa i smatramo da to treba da bude u intervalu novembar - decembar 2021. godine “, istakao je Knežević.

Dodao je i da je taj termin zakonska obaveza, te da ne predstavlja nikakvo rušenje ustavnog poretka, niti na bilo koji način destabilizuje političke prilike.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ranije je ocijenio da će, i ako se zakon o popisu stanovništva usvoji, biti vrlo teško odraditi sve što je potrebno da bi se popis sproveo do kraja godine.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević istakao je da postoje svi tehnički uslovi da se popis održi i poručio da bi vlada DF-a sve završila za dva mjeseca.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.