Spajić želi da udomi mačka Gvida u kancelariji: Radiće probono ne treba mu ekspertski ugovor
Milojko Spajić

Spajić želi da udomi mačka Gvida u kancelariji: Radiće probono ne treba mu ekspertski ugovor

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić planira da udomi mačka Gvida, koji će živjeti u njegovom kabinetu.

Naime, nakon što je NVO sPas u objavi na Instagramu najavila da pokreće kampanju Vladin ljubimbac, te apelovala na Spajića da, zajedno sa ostalim članovima Vlade, pronađe rješenje za mnogobrojne problem sa kojima se bezdomne životinje susreću, ministar je upitao da li Gvido može živjeti u uslovima kao što je njegova kancelarija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NVO sPas (@nvo_spas)

"Voljeli bi, kada bi vrata svog doma i srce, otvorili za mačića Gvida i time dali primjer i pokrenuli empatiju kod drugih prema bezdomnim životinjama. Rođen je na ulici, često su on i njegova majka i braća maltretirani. I dalje ima ožiljke na leđima od polivanja nekom tečnošću. Život na ulici mu je odnio vid na jedno oko", objavili su iz te NVO na instagramu, i dodali da "S obzirom da se hvatate u koštac sa teškom situacijom u zemlji, vjerujemo da će Vam Gvidovo stanje biti "mačiji kašalj".

Spajić ih je putem Instagram upitao da li da li Gvido može živjeti u uslovima njegove kancelarije.

"Naravno da mogu. Naše životinje su smanjivale stres zaposlenima u nekim organizacijama, pa je vrijeme da probamo i sa državnim institucijama”, odgovorili su mu iz sPasa.

Spajić je potom poručio toj NVO da će im se javiti neko iz njegovog kabineta.

“Gvidu ne treba ekspertski ugovor. Radiće pro bono”, našalili su se iz sPasa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.