Američki sekretar traži da se vakcinišu svi pripadnici vojske
Ilustracija

Američki sekretar traži da se vakcinišu svi pripadnici vojske

Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin je saopštio da odmah mora početi vakcinacija protiv koronavirusa svih pripadnika armije.

Prema podacima Pentagona, treba da se vakciniše još više od 800.000 vojnika.

Tvrdi se da je Ostin naredio da vakcinacija bude obavljena brzo i da bude okončana za nekoliko nedjelja, a ne mjeseci.

Da bi branili zemlju, potrebne su nam zdrave i spremne snage. Posle konsultacija sa medicinskim stručnjacima, i uz podršku predsjednika SAD Džozefa Bajdena, zaključio sam da je obavezna vakcinacija neophodna za zaštitu oružanih snaga i odbranu američkog naroda, poručio je Ostin.

Pentagon je naveo da ima dovoljno vakcina, javlja AP.

Ispunjenje zadatka bi moglo predstavljati veći izazov za Nacionalnu gardu, čiji su pripadnici raštrkani širom zemlje i okupljaju se na obuci samo jednom mjesečno.

Prema podacima Pentagona, oružane snage SAD imaju više od 1,3 miliona aktivnih pripadnika i skoro 800.000 u Nacionalnoj gardi i rezervi. Među njima je više od milion primilo dvije doze vakcine, a skoro 245.000 jednu dozu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.