Opština Bijelo Polje će pomoći Aličkovićima finansijski

Vatra progutala farmu porodice Aličković u BP, spašena kuća i krave, Smolović: Ministarstvo i privrednici da pomognu

Farma krava porodice Aličković iz bjelopoljskog sela Bistrica, tokom noći je potpuno uništena u požaru koji je juče oko 20 časova zahvatio ovaj objekat.

U požaru je u potpunosti sagorjela štala na tri sprata, stara kuća i pomoćni objekti, kao i 10 hiljada bala sijena spremnih za zimu, saopšteno je Kodexu iz Službe zaštite i spašavanja Bijelo Polje.

24048710110040733537221137811200066571095417n

Foto: Služba zaštite i spašavanja BP

Brzom reakcijom porodice, komšija i Vatrogasne službe spašeno je oko 48 krava, nova kuća, traktor.

Kako je Kodexu saopšteno iz Službe zaštite i spašavanja Bijelo Polje, na terenu su bile 4 ekipe tj.15 vatrogasaca, a u pomoć su im pritekli osim komšija i mještana Bistrice i dva kamiona Javno komunalnog preduzeća "Lim".

viberimage20210825101833278

Foto: Opština BP

Predsjednik Petar Smolović saopštio je da će Opština pomoći obnovu farme porodice Aličković, koja je sinoć izgorjela u požaru u bjelopoljskom selu Bistrica.

“Uz interventnu finansijsku pomoć Opštine Bijelo Polje, očekujem da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede takođe reagovati da pomogne vrijednu porodicu Aličković. Takođe, pozivam sve privrednike iz našeg grada da u skladu sa svojim mogućnostima doniraju novčana sredstva ili materijal za sanaciju štete. Ovo je još jedna prilika kao i mnogo puta do sada pokazati da na djelu pokažemo lijep primjer solidarnosti i društvene odgovornosti” – kazao je predsjednik Smolović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.