Hitno nabaviti Sputnjik Lajt vakcine
Foto: Ministarstvo zdravlja

Hitno nabaviti Sputnjik Lajt vakcine

Ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović, razgovarala je danas u Ministarstvu zdravlja sa direktorom Instituta "Gamaleja" i tvorcem Sputnjik V vakcine Aleksandrom Gincburgom, i profesorom Sergejem Boljevićem sa Sečuanskog fakulteta u Moskvi o nabavci Sputnjik lajt vakcina protiv koronavirusa .

Akademik Gincburg upoznao je ministarku zdravlja sa svojstvima vakcine Sputnjik lajt , koja se daje u jednoj dozi , njenim djelovanjem i efikasnošću.

Borovinić Bojović je zahvalila ruskom naučniku na inicijativi za nabavku ove vakcine i istakla značaj postojanja još jedne vakcine u borbi sa COVID 19 infekcijom koja će biti dostupna crnogorskim građanima.

Ona je kazala kako će u najkraćem mogućem roku Ministarstvo zdravlja i Vlada Crne Gore obaviti neophodne procedure za uvoz Sputnjik Lajt vakcine.

Tokom susreta su razmijenjena iskustva u dosadašnjoj borbi protiv koronavirusa, a Borovinić Bojović i Gincburg još jednom su snažno potencirali značaj imunizacije i poštovanje epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.