Vlada Crne Gore

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

"Situacija u zemlji stabilna i mirna, svi činioci da doprinesu smirivanju tenzija"

Situacija u državi je redovna, stabilna i mirna, saopšteno je nakon sjednice Vijeće za nacionalnu bezbjednost kojim je predsjedavao predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Kako je saopšteno, na sjednici je sveobuhvatno analizirana aktuelna bezbjednosna situacija.

"Predstavnici obavještajno-bezbjednosnog sektora upoznali su Vijeće za nacionalnu bezbjednost sa procjenama bezbjednosnih rizika, u odnosu na najavljena javna okupljanja. Vijeće za nacionalnu bezbjednost je donijelo zaključak da organi obavještajno-bezbjednosnog sektora, intenziviraju aktivnosti iz djelokruga njihovog rada, povodom najavljenih javnih okupljanja", navodi se u saopštenju.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost će, kako se dodaje, u narednom periodu, intenzivno pratiti procjene rizika iz djelokruga rada obavještajno-bezbjednosnog sektora i na osnovu toga donositi smjernice i zaključke.

"Vijeće upućuje javni apel svim akterima društveno-političke i medijske scene u Crnoj Gori, da doprinesu smirivanju tenzija, u kontekstu najavljenih javnih okupljanja".

Sjednici su prisustvovali članovi Vijeća potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Sergej Sekulović i Olivera Injac, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Milan Knežević iz DF-a.

Članovi Vijeća su i ministri vanjskih poslova i finansija i socijalnog staranja Đorđe Radulović i Milojko Spajić.

Zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić (DPS) ranije danas je saopštio da nije dobio poziv da prisustvuje sjednici Vijeća čiji je član.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.