Vuković: Vrtić u Bloku VI dokaz nesposobnosti Ministarstva
Ivan Vuković

"Izgradnja saobraćajnice nije obaveza Glavnog grada već Vlade Crne Gore"

Vuković: Vrtić u Bloku VI dokaz nesposobnosti Ministarstva

U očajničkom pokušaju da opravdaju svoj nerad i neodgovornost prema stanovnicima Podgorice, u konkretnom slučaju činjenicu da vrtić u Bloku VI neće biti završen na vrijeme nadležni u Ministarstvu prosvjete opet manipulišu, saopštio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Tvrdi se, kako je kazao, da vrtić neće biti otvoren jer nije završena pristupna saobraćajnica, što je, moglo bi se zaključiti na osnovu navoda iz teksta, obaveza Glavnog grada.

Vuković navodi da izgradnja saobraćajnice nije obaveza Glavnog grada, već Vlade Crne Gore.

"Glavni grad je imao obavezu projektovanja saobraćajnice, što je završeno za manje od 4 mjeseca otkako smo dobili zvanični zahtjev Ministarstva (05.04. - 02.08.)", napisao je Vuković na Fejsbuku.

Sve i da je ulica završena, kako ističe, evidentno je da je dobar dio objekta i dalje ‘u sivoj fazi’, a opremanje ostatka objekta nije ni započeto.

"U budžetu za ovu godinu, za ove radove je opredijeljeno cijelih 18,200 eura, što nije dovoljno da vrtić bude opremljen", kazao je Vuković.

Radove je, kaže, nemoguće završiti za dva mjeseca, kako najavljuju iz Ministarstva.

"Uzgred, Glavni grad je ustupio Vladi Crne Gore parcele za izgradnju vrtića na Zlatici i (još jednog) na Starom aerodromu. Još uvijek čekamo da Vlada krene u projektovanje tih objekata", napisao je Vuković na Fejsbuku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.