Ljubav i podrška su osnov svake porodice / VIDEO

Supruga, dvije ćerke i pas strpljivo čekali 11 mjeseci

Ljubav i podrška su osnov svake porodice / VIDEO

Aleksandra Đukanović Vujović menadžer je u jednoj američkoj kompaniji, Forever Living koja se bavi uzgojem aloe vere. Aleksandra je prethodnih dana na društvenoj mreži Instagram postavila snimak dočeka supruga kući nakon 11 mjeseci razdvojenosti.

Snimak je izmamio suze i smijeh, ljubav a za Kodex, Aleksandra nas uvodi u svoj svijet i otkriva detalje svog života.

“Već godinu i po dana sam u ovoj firmi i zahvaljujući njoj sam pobijedila svoje zdravstvene probleme koji najčešće nastaju zbog stresnog načina života. Mama sam dvije djevojčice: Laura ima 7 godina i Lorena 3 godine. Moj suprug Igor je superitendet u singapurskoj firmi zbog čega je često odsutan od kuće.”

Kada naidjemo na ovakve podatke, prvo što pomislimo jeste dobra zarada ali iza ovoga se kriju velika odricanja, ističe ona i napominje da sve ono što prolaze naša djeca i naše emocije stavljaju u drugi plan.

 

all

 

K: Uzimajući u obzir da Vam je suprug često odsutan od kuće, kako Vi uskladite posao i porodicu?

-Moj posao je takav da djeca ne trpe odsustvo zbog čega neizmjernu zahvalnost dugujem mogućnosti koju mi pruža firma - da radim posao online što mi dozvoljava da izbliza pratim i istinski učestvujem u odrastanju moje djece.

K: Porodica je bila udaljena u vrijeme korone, da li je to otežalo situaciju i odužilo period koji ste proveli razdvojeni?

-Često pomislim koliko je korona ostavila posljedica na porodice, razvoj djece i finansijske probleme. Deset mjeseci je dug period tokom kojeg sam svojoj djeci (i sebi) ponavljala da ćemo samo zajednički i uz strpljenje moći da prebrodimo razdvojenost od oca/muža. To su vrijednosti koje je meni moja porodica prenijela a sada se ja trudim da prenosim na svoju djecu. Kina je dosta rigorozna kada je u pitanju koronavirus i jako su obazrivi, karantini su dugi, tako da je čekanje bilo jedina opcija.

 

al1

 

K: Da li je ovo prvi put da ste odvojeni, koliko je teško uopšte Vama kao ženi, supruzi i majci?

-Već osam godina živim takvim životom: često odsustvo supruga/oca zbog specifičnosti profesije kojom se bavi. To je nešto u čemu će se, vjerujem, mnoge žene pronaći. Sve one se, nakon dugih perioda odsustva, bore kao i ja da nadoknade sve ono propušteno u porodičnom i bračnom životu.

 

alll

 

K: Zašto i kako ste se odlučili da video snimak vašeg susreta postane viralan i dostupan široj javnosti?

-Moj cilj i dijeljenje našeg intimnog susreta i emocija je nešto šta mi živimo i prolazimo svaki put kada se odvojimo od tate zbog čega želim da podržim i pošaljem snagu svima koji prolaze kroz isto. Da budemo hrabri, stabilni i jaki kada se nađemo u takvoj situaciji i da ne pokleknemo pred razdvojenošću i daljinom. Da živimo za one momente koje smo mi živjeli, a to je da opet budemo skupa. Pričajmo sa svojom djecom, širimo ljubav i pružimo zagrljaj, to je sve što je na kraju njiima neophodno pored onih osnovnih potreba. Pokušajmo pritom da ih zaštitimo od negativnih posljedica.

Ono sto preostaje suprugu i meni jeste da se i dalje borimo i da trazimo nacin da spojimo sve ono najbolje a da se vise ne odvajamo kako bi pruzili zdravo djetinjstvo nasoj djeci kakvo svako dijete na ovoj planeti zasluzuje.

 

al2

 

Video snimak susreta ove divne porodice možete pogledati u nastavku:

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.