KUD

KUD "Tekstilac" iz Bijelog Polja oduševio Ukrajince na festivalu folklora Etnovir

Kulturno umjetničko društvo "Tekstilac", predstavljalo je Crnu Goru na Međunarodnom festivalu folklora "Etnovir" u ukrajinskom gradu Lavovu.

Festival je trajao od 20. do 22. avgusta okupio je više od 500 učesnika iz 10 zemalja.

"Dobili smo poziv da učestvujemo na ovom festivalu kao izuzetan ansanbal  i jedini sa prostora Balkana. Nastupali smo tri večeri i predstavili igre i pjesme iz naše zemlje i ostavili sjajan utisak na mnogobrojnu publiku koja je oduševljeno i sa ovacijama ispratila naše sjajne folkloraše" - kazao je direktor Centra za kulturu Milko Kovačević.

Screenshot20210822143245Instagram

On je istakao da je učešće na festivalu bila prilika da uz druženje i igru svim učesnicima Festivala pošaljemo poruke prijateljstva iz našeg grada i naše države.

Povodom otvaranja Međunarodnog festivala folklora "Etnovir" na centralnim ulicama Lavova održan je defile svih učesnika ove manifestacije.

Etnovir je tradicionalna manifestacija koju organizuju Ukrajinska kulturna fondacija i Grad Lavov, pod pokroviteljstvom Međunarodnog savjeta festivala folklora i tradicionalnih umjetnosti pri UNESCO-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.