Milena Jovanović osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu
Milena Jovanović

Šampionka Evrope

Milena Jovanović osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu

Crnogorska karatistkinja Milena Jovanović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u finskom Tampereu.

Mlađa seniorka Omladinca u finalnom meču kategorije preko 68 kilograma pobijedila je Hrvaticu Miu Gretu Zorko 3:2.

Jovanović je na putu do finala eliminisala Italijanku Eleonoru Berneri 4:1, reprezentativku Kosova Djelzu Sejdijaj zahvaljujući pravilu o prvom osvojenom poenu (1:1) i u polufinalu Švajcarkinju Šomšanok Benc 4:1.

To je njena treća medalja na šampionatima Evrope i svijeta u mlađim kategorijama.

Ima još kadetsku bronzu sa šampionata svijeta 2017. na Tenerifima i juniorsko srebro sa Evropskog prvenstvu u danskom Alborgu dvije godine kasnije.

Jovanović je plasmanom u finale osvojila drugu zlatnu medalju za crnogorski karate u Tamereu, nakon što je prvakinja Evrope postala i kadetkinja Helena Backović u kategoriji do 47 kilograma.

Ostali crnogorski predstavnici u konkurenciji mlađih seniora, posljednjeg takmičarskog dana, elinisani su u drugom, odnosno prvom kolu.

U kategoriji do 60 kilograma Ognjen Otašević je u prvom kolu pobijedio Abdulaha Backu 9:1, dok je u drugom izgubio od Bjelorusa Mikite Rašetnika 1:0.

Do 84 kilograma, Vasilije Mićunović slavio je na startu protiv Mađara Elesa Benćea 1:0, ali je u drugom kolu izgubio od Muhameda Halita Tamiksela 6:0.

Bolji od mađarskog borca bio je i Nemanja Jovović (preko 84), ali je u drugom kolu, zbog pravila o prvom osvojenom poenu, izgubio od Kosovara Endrita Šaćirija (2:2).

Ubjedljiva na startu bila je Milica Jeknić (do 55) protiv Njemice Mišele Sus 5:0, ali je u drugom kolu izgubila od Dankinja Erike Batakujević 6:0.

Prvo kolo bilo je kobno za Saru Raković, koja je u kategoriji do 68 kilograma izgubila od Lene Gulumian iz Jermenije 5:0.

Mina/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.