Kolegama vojnicima dala kolače sa kanabisom uoči vježbe sa oružjem
Ilustracija

Prijeti joj 5 godina zatvora

Kolegama vojnicima dala kolače sa kanabisom uoči vježbe sa oružjem

Kanadski vojnik Čelsi Kogsvel dala je svojim kolegama kolače sa kanabisom uoči vježbe sa vatrenim oružjem, a sada joj prijeti kazna do 5 godina zatvora.

Sud je utvrdio da je Kogsvelova kriva za davanje štetne supstance osmorici svojih kolega i za ponašanje na sramotan način,prenosi RTS.

Vojnici su se posle jedenja kolača osjećali "pijano i zbunjeno" dok su rukovali oružjem. Slučaj se desio tri mjeseca prije nego što je kanabis legalizovan širom Kanade.

Vojni sudija komandant Sandra Sukstorf rekla je da je bez sumnje utvrđeno da su vojnici unijeli kanabis kroz kolače, koje im je Kogsvelova dala. Bizaran slučaj odigrao se 2018. godine u trenažnom borbenom centru u Gejdžtaunu u provinciji Nju Brunzvik.

Tužioci su istakli da je Kogsvelova svojim neodgovornim postupkom mogla da dovede do tragične situacije, jer su vojnici tog dana vježbali sa vatrenim oružjem.

Nadrogirani vojnici svjedočili su da su se osjećali tromo, paranoično i da su im misli bile nekoherentne. Na pregledu su ljekari ispitali simptome, a testovi su pokazali da je pet vojnika pozitivno na kanabis. Papir u koji su bili umotani kolači takođe je pokazao tragove kanabisa.

Sa druge strane, Kogsvelova je rekla sudu da je u prošlosti bila loše tretirana od strane kolega, nazivana pogrdnim mizoginim terminima, kao i da je konzumacija kanabisa raširena među trupama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.