Na barskom šetalištu održan prvi RiBar fest, posjetioci zadovoljni manifestacijom
Foto: Mediabiro

Na barskom šetalištu održan prvi RiBar fest, posjetioci zadovoljni manifestacijom

Na šetalištu kralja Nikole u Baru sinoć je, u okviru manifestacije “Barski đir”, prvi put održan RiBar fest.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija (TO) Bar i ribarski brod “Orka”.

Na štandovima se sinoć besplatno dijelila riba a mnogobrojni posjetioci uživali su uz gradsku muziku Budva. Osim toga, građani i turisti mogli su sinoć da degustiraju i kupe specijalitete iz barskog kraja a bilo je izloženo i dosta kreativnih rukotvorina.

ocuu
Foto:Mediabiro


Direktor TO Bar, Emil Kukalj kazao je da se manifestacija organizuje u slavu ribe ali i da se turistima prenese jedan duh Mediterana i zdravi stilovi ishrane.

„Barsko šetalište je večeras zaista puno, imamo dosta turista, trudimo se da se ispoštuju sve epidemiološke mjere. Manifestacija je ispunila sva očekivanja“, naglašava Kukalj.

On je posebno zahvalio suorganizatorima manifestacije -  ribarskom brodu „Orka“ koji su obezbijedili dovoljne količine ribe za ovaj događaj.

EmilKukaljdirektorTOBar
Emir Kukalj, foto: Mediabiro 


Profesionalni ribar Dragoljub Bajković, kapetan broda “Orka”, kazao je da su oko organizacije manifestacije našli zajednički jezik sa TO Bar.

On se nada da će ova manifestacija postati tradicionalna i da će joj se priključiti još ribara.
DragoljubBajkoviprofesionalniribar

Dragoljub Bajković, foto:Mediabiro


Jedna od izlagačica Mirjana Babić kazala je da je „Ribar fest“ značajan kako za njih tako i za cijeli grad.

„TO Bar dugi niz godina organizuje manifestacije na kojima mi redovno učestvujemo. To nam je odlična prilika da prezentujemo svoje proizvode. Turisti su veoma zadovoljni, vole da vide nove stvari“, dodaje ona.

MirjanaBabiizlagaica

Mirjana Babić, foto:Mediabiro 

Na šetalištu u Baru sinoć je bilo dosta turista koji su manifestaciju jednoglasno ocijenili odličnom.

Turistkinja iz Rusije kazala je kako svake godine ljetuje u Baru, da joj se dopada sve: ljudi, hrana, atmosfera.

Oni koji su degustirali ribu konstatovali su da je izvanrednog ukusa i pohvalili RiBar fest.

Ribarfest1

Foto: Mediabiro

Manifestacija „Barski đir“ nastavlja se i za vikend.

Večeras će na Ljetnjoj pozornici u Starom Baru nastupiti dobro poznati Duo Classico, koji čine magistarka violine Dina Desančić i profesor harmonike Safet Drljan.

Manifestacija “Barski đir” se zatvara pješačkom turom 22. avgusta, kada će biti organizovan pohod na Vrsutu u noći punog mjeseca, nesvakidašnjom aktivnošću, koja za cilj ima dalju popularizaciju aktivnih odmora u Baru. Tura je besplatna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.