Savjet provjerava postupanje policije u Lovćenskoj ulici na Cetinju

Savjet provjerava postupanje policije u Lovćenskoj ulici na Cetinju

Savjet za građansku kontrolu rada policije, po sopstvenoj inicijativi, provjerava postupanje službenika Uprave policije koji su dana 19. avgusta 2021. godine oko 8.40 sati u Lovćenskoj ulici na Cetinju zaustavili dva privatna motorna vozila u koja su se nalazili svještenici i vjernici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) i onemogućila njihovo dalje kretanje, i obavljanje vjerske službe, iz kako je objašnjeno bezbjednosnih razloga i preveniranja sukoba sa svještenicima Srpske pravoslavne crkve (SPC), saopšteno je iz Savjeta.

Savjet je dodaju, od direktora Uprave policije zatražio da hitno provjeri osnov postupanja policijskih službenika u Lovćenskoj ulici na Cetinju i provjeru da li je tom prilikom došlo do različitog tretmana, ograničavanja slobode kretanja svještenicima i vjerncima CPC i ometanja vjerske službe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.