Medoks: Krivokapić zabrinut zbog tenzija oko ustoličenja Joanikija, sigurnost građana mora biti prioritet
Karen Medoks

Medoks: Krivokapić zabrinut zbog tenzija oko ustoličenja Joanikija, sigurnost građana mora biti prioritet

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks saopštila je na Tviteru da se danas srela sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, koji je kako je navela podijelio zabrinutost zbog tenzija vezanih za predstojeću ceremoniju na Cetinju koja se tiče novog Mitropolita Srpske Pravoslavne Crkve.

Medoks je istakla da sigurnost građana Crne Gore mora biti najviši prioritet.

"Odgovornost je Vlade da, u saradnji sa vjerskom zajednicom i opštinskim vlastima, postigne aranžman koji podrazumijeva odgovarajuće bezbjednosne i zdravstvene mjere u toku ovog događaja. Sloboda izražavanja i pravo na mirno okupljanje su i dalje važni. U ova vremena moramo ih balansirati sa vrlo opipljivim izazovom koji predstavlja pristizanje delta soja virusa u Crnu Goru i potrebom da se izbjegavaju velika okupljanja bez striktne kovid kontrole", navela je Medoks.

Kaže da pored  Vlade, od velike pomoći u ovom procesu mogu biti vođe na svim stranama političke i vjerske debate, "tako što će pozvati na smirenost i tragati za onim putem naprijed koji podrazumijeva smanjenje tenzija i obezbjeđuje sigurnost za sve građane ove zemlje". 


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.