Šok u Sinsinatiju: Osaka ispala od 76. na svijetu

Šok u Sinsinatiju: Osaka ispala od 76. na svijetu

Švajcarska teniserka Džil Tajhman napravila je veliko iznenađenje u osmini finala Mastersa u Sinsinatiju, pošto je savladala drugu igračicu svijeta Naomi Osaku sa 2:1 u setovima.

Tajhman je trenutno 76. na WTA listi, ali status potpune autsajderke nije uticao na to da prikaže sjajnu igru u drugom i trećem setu za slavlje posle 126 minuta i preokreta – 3:6, 6:3, 6:4.

Osaka je dobro otvorila meč. Osvojila je uvodna tri gema i manje-više rutinski riješila posao, piše Sport Klub.

U nastavku je Japanka, međutim, prikazivala znatno slabiju partiju. Tajhman je to koristila i brejkovima u petom i devetom gemu izborila odlučujući set.

Tamo je Osaka povela sa 2:0, ali je do kraja meča uzela još samo jedan gem. Bilo je to na servis rivalke, koja ju je ukupno tri puta brejknula i trijumfovala.

Tajhman u četvrtfinalu igra protiv sunarodnice Belinde Benčić. Benčićeva je prošla dalje pošto joj je Karolina Muhova predala meč pri rezultatu 7:5, 2:1 u korist Švajcarkinje.

Među osam najboljih našla se i Paula Badosa Gibert, koja je sa 6:2, 7:6 pobijedila Elenu Ribakinu i zakazala duel protiv Karoline Pliškove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.