Ministarka BiH Bisera Turković optužila je Srbiju da krije ratne zločince
Biserka Turković

Srbija opterećena skrivanjem ratnih zločinaca

Ministarka BiH Bisera Turković optužila je Srbiju da krije ratne zločince

Nakon što je sarajevski portal Istrage objavio da se osumnjičeni za ratne zločine Duško Kornjača, za kojim je raspisana međunarodna potjernica, nalazi u Novom Sadu, oglasila se ministarka spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Bisera Turković optužujući Srbiju da je, kako je navela, opterećena skrivanjem ratnih zločinaca.

“Vlasti Srbije su godinama opterećene hipotekom skrivanja optuženih za ratne zločine i bjegunaca. Pozivam ih da odgovorno, zakonito i evropski privedu one koji su na potjernicama. To je doprinos EU i regionalnim integracijama. Osuđujem brutalan i drzak napad na bh. novinarske ekipe!”, navela je Turković, prenijela je sarajevska N1 tv.

Tvrdi se, naime, da je Kornjača novinaru portala Istrage „oteo telefon i razbio ga“.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.