Rmandić: Raduje nas odluka UO RSCG posebno zbog okupljanja omladine i popularizacije rukometa u Bijelom Polju
Ilustracija

Rmandić: Raduje nas odluka UO RSCG posebno zbog okupljanja omladine i popularizacije rukometa u Bijelom Polju

Odlukom Upravnog odbora Saveza da se proširi Prva liga, Jedinstvo steklo status člana najvišeg ranga tamičenja.

Odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore da prošiti Prvu mušku ligu, u kojoj će naredne sezone učestvovati RK Jedinstvo je veoma značajna za razvoj kluba i rukometa u Bijelom Polju, a klub će se maksimalno potruditi da opravda ukazano povjerenje, kaže predsjednik kluba Željko Rmandić u razgovoru za zvanični sajt Saveza.

˝Oslanjanjem na domaći igrački kadar, uz nadu da je za nama godina u kojoj su domaći igrači izašli napredniji i zreliji, očekujemo da se ravnopravno uključimo u borbu za sredinu tabele i na taj način dokažemo čelnicima Saveza da su donijeli ispravnu odluku proširenjem Prve lige.˝ ističe Rmandić.

“Koristim priliku da se u ime RK “Jedinstvo” najiskrenije zahvalim UO RSCG što je imao razumijevanja i prepoznao značaj proširenja Prve crnogorske lige, uz obećanje da ćemo se maksimalno potruditi da opravdamo ukazano povjerenje. Posebno me raduje činjenica da su ta dva kluba Sutjeska i Jedinstvo, jer je poznato da je rukometna reprezentacija Crne Gore, kako muška, tako i ženska, tradicionalno postizala jako dobre rezultate, upravo u Nikšiću i Bijelom Polju. Na naše zadovoljstvo, a nadam se i zadovoljstvo cjelokupne crnogorske rukometne javnosti, za naš klub je jako važno da bude u društvu najboljih, u cilju unaprjeđenja i popularizacije rukometa, kako u Bijelom Polju, tako i u Crnoj Gori, jer ne treba zaboraviti da je RK “Jedinstvo” kao trećeplasirana ekipa u Prvoj ligi Crne Gore 2018. godine, učestvovao u Čelendž kupu, i to kao jedini predstavnik Crne Gore u evropskim takmičenjima, te pokazao da je ozbiljan klub.”

Istakao je i značaj odluke UO RSCG za razvoj igrača i rukometa u Bijelom Polju.

“Veoma nas je obradovala odluka UO RSCG posebno zbog okupljanja omladine, unaprjeđenja i popularizacije rukometa u Bijelom Polju. Smatram da naš grad zaslužuje da ima prvoligaša u rukometu, a da RK “Jedinstvo” ima kapacitet i kvalitet, obzirom na dugu rukometnu tradiciju, ne bi li na taj način, ostali uz rame fudbalu, košarci i odbojci, koji tradicionalno okupljaju veliki broj omladine. Viši rang takmičenja će nam u tome značajno pomoći.” istakao je Rmandić.

On je govorio i o ambicijama kluba za predstojeću sezonu.

“Nažalost, ambicije kluba u predstojećoj sezoni će biti adekvatne nezavidnoj finansijskoj situaciji, koja je prouzrokovana globalnom pandemijom virusa COVID-19, koja prati većinu naših prvoligaških klubova, kako u rukometu, tako i u ostalim sportovima. Oslanjanjem na domaći igrački kadar, uz nadu da je za nama godina u kojoj su domaći igrači izašli napredniji i zreliji, očekujemo da se ravnopravno uključimo u borbu za sredinu tabele i na taj način dokažemo čelnicima RSCG da su donijeli ispravnu odluku o proširenju Prve crnogorske rukometne lige.”

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.