Bečić: Prvi put u istoriji Crne Gore svaki osnovac će dobiti besplatne udžbenike
Aleksa Bečić

Bečić: Prvi put u istoriji Crne Gore svaki osnovac će dobiti besplatne udžbenike

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić istakao je da će svaki osnovac, prvi put u istoriji Crne Gore, dobiti besplatne udžbenike.

"Godinama sam se kao opozicionar borio da se ispoštuje ustavno načelo o besplatnom osnovnom obrazovanju. Prva inicijativa koju sam pokrenuo od kada sam izabran za Predsjednika Skupštine Crne Gore, bila je da svako dijete dobije besplatne udžbenike i da djeci vratimo dječji dodatak. Uspjeli smo", istakao je Bečić.

On je podsjetio da će svaki osnovac dobiti besplatne udžbenike, djeca do navršene šeste godine života dječji dodatak.

"To je samo početak. Naš cilj je da svoj djeci obezbijedimo dječji dodatak, i to ćemo ostvariti", poručio je Bečić.

On je zahvalio poslanicima i Vladi na podršci u realizaciji ove inicijative.

"Presrećan sam što je već krenula distribucija udžbenika i što će svaki osnovac prvi put u istoriji naše zemlje dobiti besplatne udžbenike. Djeca su naša snaga, naša nada i naša budućnost", poručio je predsjednik Skupštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.