Košarkaši Crne Gore pobijedili Dansku

Kvalifikacije za Mundobasket

Košarkaši Crne Gore pobijedili Dansku

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u ponedjeljak je i definitivno obezbijedila prolaz u kvalifikacije za Mundobasket, a večeras su „crveni“ u posljednjem pretkvalifikacionom kolu savladali Dansku i sa maksimalnim učinkom završili učešće u avgustovskom „balonu“ u Podgorici.

Crna Gora je slavila 79:67.

Selektor Boško Radović pružio je šansu igračima sa manjom minutažom - u protokolu nije bilo Nikole Ivanovića i Džastina Kobsa, dok su Filip Barović i Marko Todorović odgledali meč sa klupe,prenose Vijesti.

Crna Gora je dobro otvorila utakmicu, odmah stekla ubjedljivu prednost, ali je u drugom dijelu, nakon pada u igri, dozvolila Dancima da se vrate u meč i zaprijete.

Nakon uvodnih minuta kada su obje selekcije postigle po koš, Crna Gora je napravila seriju 15:0, stigla do vođstva 17:2, a nakon trojke Vasilija Baćovića na 2:28 do kraja prve četvrtine i do maksimalnih 18 poena prednosti – 22:4.

I pored velike prednosti tokom prvog poluvremena uslijedio je pad u trećoj četvrtini. Danci su topili zaostatak i na 4:02 do kraja tog perioda trojkom Berga prišli na pet poena minusa - 46:41.

Više od toga gostujuća selekcija nije mogla. Crna Gora je ponovo stekla osjetniju prednost, upisala četvrtu pobjedu i uz Island se plasirala u kvalifikacije, koje su na programu od novembra ove do jula naredne godine.

Najefikasniji u reprezentaciji Crne Gore bio je Igor Drobnjak sa 15 poena. Pavle Đurišić je meč završio sa 14, a Vasilije Baćović sa 12 poena. Radosav Spasojević i Dino Radončić ubacili su po 11.

Kod Danaca 16 poena Sebastijana Arisa, a 12 Silvestera Berga.

Uoči meča predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG), Nikola Peković uručio je zahvalnice Jeleni Dubljević, koja se oprostila od reprezentacije, kao i Blagoti Sekuliću bivšem reprezentativcu, a danas članu stručnog štaba Boška Radovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.